ONZE LEDEN AAN HET WOORD

Marloes Hofstede - Bestuurslid

Mijn naam is Marloes Hofstede en ik ben inmiddels al zo’n 30 jaar lid van de Biesboschruiters. Als 10-jarig meisje begon ik met mijn witte B-pony Romeo bij de vereniging. De lessen werden toen gegeven door Ineke Hakkers. Het liefst crosste ik samen met mijn vriendinnen door de Werkense polder! Uren brachten we daar met elkaar door. Dat was een leuke tijd! Na een tijdje ging ik ook dressuur- en springwedstrijden rijden. Met Romeo ben ik L2 dressuur en M springen geworden. Hierna werd ik te groot voor Romeo en ging ik over op de D-pony van mijn zus Frouke; Sunny. Deze pony was niet geschikt om mee buiten te rijden en mee te springen. Ik ging toen serieuzer dressuur rijden en heb het met haar tot de Z-dressuur gebracht. De lessen werden inmiddels gegeven door Jenneke v/d Pol en later ook Janine van Twist, onze huidige voorzitter. Sunny was een hele lieve pony waar ik veel van geleerd heb. Toen ik 18 werd ben ik overgestapt op het paard van mijn zus. Op wedstrijden heette zij Kalgoorly Gold, maar wij noemde haar Vos. Dit was geen gemakkelijk paard. Zowel met rijden als in de omgang kon ze erg nukkig en dwars zijn. Ook hier heb ik veel van geleerd, vooral doorzetten! ;-) Toen ik haar net Z2 mocht gaan starten, raakte ze geblesseerd. Helaas is ze nooit hersteld van deze blessure en hebben we haar zelfs uiteindelijk in moeten laten slapen. Dat was erg moeilijk. Inmiddels woonde ik samen in Genderen en was ik net begonnen met werken. Het aanschaffen van een nieuw paard was toen lastig. Ik ben toen op paarden van iemand anders gaan rijden. Dit waren Friese paarden. Na een tijdje kwam onze oudste zoon Julian en het echt fanatiek en regelmatig rijden werd toen moeilijk. Het rijden van wedstrijden is er toen ook niet echt serieus meer van gekomen. Bijna 10 jaar geleden zijn we (terug)verhuisd naar Werkendam. We konden mijn ouderlijk huis overnemen en hier hebben we geen moment spijt van gehad. Al snel werden er toen 2 shetlanders aangeschaft als “grasmaaiers”. Inmiddels was ik de ponylessen gaan verzorgen bij de Biesboschruiters en ben ik in het bestuur van de vereniging gekomen. In die periode gingen we ook voor het eerst op ponykamp! In 2009 werd onze jongste dochter, Fenne, geboren.

Leuk om te zien dat mijn beide kinderen de liefde voor dieren hebben overgenomen van hun moeder. Fenne rijdt inmiddels op een van de shetlanders ook bij de ponyclub! Julian is ook gek van dieren, maar voetbalt toch liever bij Kozakken Boys!

Naast mijn gezin en de dieren ben ik leerkracht basisonderwijs en auteur bij een uitgeverij. Verder volg ik ook nog een studie, dus vervelen hoef ik me niet! ;-) Zo, nu hebben jullie een beetje een idee van mijn verleden bij de vereniging! Ik hoop nog lang lid te blijven en allerlei leuke dingen voor de ponyjeugd te organiseren!

Marloes met Romeo Marloes met VosIn de Slide een impressie van de fanatieke wedstrijd ruiters...